LA CE NE UITAM? NETFLIX IN ROMANIA

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Mult asteptatul Netflix este acum si in Romania. Astfel, multi dintre romani vor putea acum sa foloseasca la propriu expresia „Netflix si relaxare”. Daca esti un cinefil adevarat, daca iti doresti filme de calitate, sau seriale care sa iti ocupe serile libere, sau pur si simplu vrei sa alegi ce vrei sa vezi, fara sa trebuiasca sa astepti sa se termine vreo emisiune sau un buletin de stiri, si mai presus, daca vrei sa privesti un film de la cap la coada, neintrerupt de zeci de minute de publicitate, atunci sigur iti va placea Netflix. Cum il poti avea, ce tarife are si la ce e bun acest serviciu, afla in articolul de mai jos.

Ce este Netflix?

Netflix este o companie americana multinationala care se ocupa de streaming online si ofera acest serviciu pe baza de subscriptie. Pana in 2009, compania a ajuns sa distribuie peste 100.000 de titluri de filme si a ajuns la impresionanta cifra de 10 milioane de abonati.

Desi a inceput ca un serviciu de inchiriat DVD-uri, in scurt timp, fondatorii Netflix-ului au inteles ca directia in care se indreapta trebuie sa mearga in paralel cu evolutia si implicarea internetului in vietile oamenilor. Asa ca, in plus fata de serviciul de inchiriere de discuri, Netflix ofera separat un serviciu de video-streaming pe Internet, care ofera dispozitivelor conectate la internet acces la biblioteca de conÈ›inut online a Netflix-ului, È™i permite numeroaselor persoane sa profite de un singur abonament. Cele doua biblioteci, cea online si ce apentru DVD-uri difera semnificativ, biblioteca pe discuri având mai multe titluri de film disponibile, in timp ce biblioteca de streaming are mai mult continut original.  

Netflix in Romania

In data de 6 ianuarie a acestui an, Netflix a ajuns global, anuntandu-si lansarea simultan in 130 de tari, raspandindu-se astfel in toata Europa de Est, inclusiv Polonia, Ungaria, Republica Ceha. Bulgaria, Ucraina si Rusia. Discursul unuia dintre fondatorii Netflix, Reed Hastings, suna cam asa: „Odata cu această lansare, consumatorii din intreaga lume, de la Singapore la Sankt Petersburg, de la San Francisco la Sao Paolo, vor putea vedea simultan programe TV si filme, fara sa trebuiasca sa astepte. Cu ajutorul internetului le oferim consumatorilor puterea de a putea vedea ce doresc când È™i unde vor, pe ce dispozitiv vor.”  Sunt insa si cateva tari care inca nu beneficiaza de acest serviciu, printre care se numara China, Siria, Crimeea sau Coreea de Nord.Astfel, Romania poate da deja primele impresii despre acest serviciu de streaming, cu atat mai mult ca prima luna se poate testa gratuit, cu un singur dezavantaj: filmele nu beneficiaza de subtitrari in limba romana, asa ca doar cunoscatorii de limba engleza (sau alte 17 limbi utilizate, printre care si araba sau chineza) se vor putea bucura din plin de filme.

Plan tarifar

Netflix vine cu 3 pachete de baza: Basic, Standard si Premium. Pachetul Basic costa 7,99 Euro si ofera posibilitatea de a urmari programele doar pe un singur device, fara calitate HD, si acces nelimitat la libraria de filme. Pachetul Standard, la pretul de 9,99 Euro aduce in plus calitatea HD, precum si posibilitatea de a urmari simultan pe doua device-uri, iar Pachetul Premium, la 11,99 Euro, iti ofera calitate Ultra HD si 4 device-uri. Preturile sunt destul de accesibile, comparand cu alte servicii de cablu sau streaming din Romania. Desi unele seriale foarte populare peste ocean inca nu sunt disponibile pentru regiunea noastra, aceasta problema va fi curand rezolvata, promit cei de la Netflix. Asa ca, nu ramane decat sa ne luam popcornul in brate si sa ne bucuram de filme de calitate.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici