IPAD PRO 9.7 VS IPAD PRO 12.9 CE DIFERENTA ESTE INTRE ELE?

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Nu dorim nicidecum sa separam publicul si sa influentam preferintele acestuia. Atat Ipad Pro de 9.7 inchi cat si modelul de 12.9 inchi sunt doua tablete minunate, cu un set similar de caracteristici si alimentate de o configuratie hardware foarte asemanatoare. Ambele pot sa profite de Apple Stylus si tastatura inteligenta, accesorii pe care Apple le-a pus in vanzare ca si accesorii optionale. Dar, aceste doua tablete nu sunt nicidecum identice, cu cat le comparam mai mult vom gasi mai multe diferente intre acestea.

In primul rand, dimensiunea este, fara indoiala, cel mai evident factor de diferentiere intre cele doua tablete Apple. Cea de 12,9 Inchi este tableta care domina in categoria tabletelor cu ecran mare iar versiunea de 9,7 inchi cu o dimensiune familiara, usor de gestionat, este mult mai accesibila comparativ cu fratele sau mai mare.

Cu toate acestea, dimensiunea e pe departe singura diferenta care se stabileste intre cele doua tablete.

1.iPad Pro 9.7 vine cu un display True Tone

iPad Pro 9.7 este prima tableta Apple care vine cu un display True Tone. Practic, aceasta tehnologie adapteaza temperatura culorii si luminozitatea ecranului pentru a merge la unison cu iluminarea ambientala. Ca rezultat, experienta de a citi de pe iPad ar trebui sa fie mult mai naturala si confortabila, aproape ca si cum te-ai uita la o foaie de hartie, folosind comparatia celor de la Apple.

2.iPad Pro 9.7 are un ecran luminos cu o gama de culori mai vii

Noul iPad vine cu ecran mai luminos ce are o suprafata mai putin reflectorizanta. Mai mult decat atat, acest model profita de acelasi spatiu de culoare utilizat de industria cinematografica digitala. Acest lucru ar trebui sa se materializeze intr-o gama de culori mai larga si o saturatie mai mare a acestora.

3.iPad Pro 9.7 are un model de 32GB Wi-FI + cellular si o tehnologie LTE mai rapida

Daca nu ai nevoie de un spatiu de stocare mare, dar insisti sa ai o conexiune de date mobile, Apple iti ofera un iPad Pro de 9.7 inchi cu 32GB spatiu de stocare si slot SIM pentru date mobile. Fratele mai mare de 12,9 inchi , avea slot SIM pentru date mobile doar la varianta de 128GB, astfel acum si utilizatorii care isi doresc o tableta iPad Pro cu date mobile o pot avea la un pret mai putin piperat. Pe langa acestea, modelul de 9.7 inchi este capabil din punct de vedere tehnic de a oferi o viteza de 300mbps prin LTE Advanced – de doua ori mai mare decat al modelului de 12.9 inchi

4.Culoarea Rose-Gold este disponibila pentru iPad Pro 9.7

Esti fan al culorii Rose-Gold oferita de Apple? Ei bine, poti fi fericit acum stiind ca aceasta nuanta este disponibila in momentul in care iti alegi un iPad Pro 9.7. Modelul de 12,9 inchi este disponibil doar in argintiu, gri sau auriu.

5.iPad Pro 9.7 castiga detasat la capitolul camera foto/video

Pentru unii utilizatori, camera foto/video nu reprezinta o caracteristica importanta atunci cand vine vorba de tablete. Insa, oamenii chiar realizeaza fotografii cu tableta si de accea Apple a implementat cel mai performant aparat foto pe noul iPad Pro. Vorbim de o camera de 12 Megapixeli cu tehnologie True Tone Flash si Focus Pixel, fiind posibila realizareaa unor fotografii live, inregistrari video la rezolutie 4K si chiar si Slow Motion – o camera aproape identica cu cea de pe iPhone 6S. Si camera frontala este una performanta de 5 Megapixeli cu mult peste camera modelului de 12,9 inchi cu o rezolutie de 1.2 Megapixeli.

6.iPad Pro vine doar cu o memorie de 2GB RAM si o frecventa a procesorului putin mai mica

Dupa cum se vede in captura de ecran de mai jos, iPad Pro de 9,7 inchi vine cu o memorie de 2GB RAM sub capota. Este o memorie decenta pentru un dispozitiv iOS, dar cu cei 4GB de RAM, modelul de 12,9 inchi ar putea fi mai bun la multitasking. De asemenea, viteza procesorului  a noului iPad Pro pare putin mai mica dar e nesemnificativa.

7.USB 3.0 la iPad Pro 12.9 si USB 2.0 la iPad Pro 9.7

Modelul de 12.9 inchi utilizeaza circuite USB 3.0 permintandu-i transferul de date prin cablu USB la o viteza mult mai rapida fata de modelul de 9.7 inchi care suporta doar USB 2.0, viteza de transfer fiind una mai mica. Asta e in teorie. In practica, saltul de la USB 2.0 la USB 3.0 este cel mai vizibil atunci cand se copiaza fisiere de marimi mai mari, cum ar fi filmele.

8.iPad Pro 9.7 ar trebui sa se incarce mai repede

Chiar daca noul iPad Pro are o bateria cu o capacitate mai mica, ea trebuie sa furnizeze o durata de viata identica cu cea a modelului de 12.9 inchi. De fapt, un avantaj care il reprezinta bateria cu o celula mai mica este timpul de incarcare mai scurt. Asta e cu siguranta o veste buna pentru utilizatori, stiind ca modelul de 12.9 inchi are nevoie de 5 ore pentru o incarcare completa.

Ai intreaga colectie de tablete iPad Pro aici – atat modelul de 9.7 inchi cat si cel de 12.9. Tu pe care il alegi ?

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici