5 MOTIVE PENTRU CARE IMI PLACE iOS 11

Articol scris de Adina Ananie
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

De iOS 11 stiam deja de la WWDC-conferinta sustinuta de Apple in iunie si stiam ca promite schimbari importante de functionalitate atat pentru iPhone, dar mai ales pentru iPad. Nu trebuie sa ai un iPhone 8 sau X pentru a te bucura de aceste imbunatatiri de software, intrucat din 19 Septembrie, acest update este disponibil pentru o gama variata de utilizatori Apple si bineinteles ca abia asteptam si eu sa dau click pe « Actualizare software ».


Poti sa faci update?

iOS 11 poate fi instalat pe o gama variata de dispozitive Apple, iar lista completa o gasesti mai jos.

Ceea ce trebuie sa stii inainte este ca iOS 11 este un update de 1,9GB, asadar trebuie sa dispui de spatiul necesar. Dai click si astepti….si astepti..si mai astepti putin :)

Dar in final merita, pentru ca iOS 11 e tot ce s-a promis si mai mult. Ar fi multe de spus, dar o sa incerc sa va fac un scurt rezumat.

Ce imi place:

1. Screenshots- Obisnuiesc sa fac capturi de ecran atunci cand vreau sa salvez spre exemplu numele unei piese sau o conversatie. iOS 11 ma ajuta sa si editez captura de ecran adaugand un text sau desenand ceva.

2. Centrul de control- pe langa faptul ca arata diferit, cu iOS 11 pot sa aleg eu care sunt elementele pe care vreau sa le am la indemana. Spre exemplu, nu sunt interesata sa am Timer-ul in centrul de control, dar in schimb am adaugat alarma.

3. Quick Type- se intampla de multe ori sa fiu nevoita sa tastez in graba cu o singura mana si e mai dificil cand tastatura e pe tot ecranul. Functia Quick Type face ca tastele sa se mute in stanga sau in dreapta, pentru a fi mai usor sa scrii.

4. Screen Recording- O functie super interesanta este posibilitatea de a inregistra ecranul telefonului. Din setari, adaugi ca functia sa apara in centrul de control. Apoi dai click pe ea si in trei secunde va incepe o inregistrare a ceea ce lucrezi pe ecran. Cand opresti inregistrarea, aceasta se va salva in libraria video a telefonului. Functia e utila daca doresti sa-i arati unui prieten exact ce trebuie sa faca pentru a activa o setare sau pentru a-ti invata spre exemplu parintii cum sa foloseasca smartphone-ul. Sau din contra, daca imprumuti cuiva smartphone-ul pentru a trimite un mesaj, poti verifica daca acesta a fost curios si s-a uitat si la pozele tale din vacanta.

5. Imbunatatiri la camera-Scanare cod QR- Folosesc des aplicatia de scanare a codurilor QR si acum sunt fericita ca pot sa o dezinstalez. iOS 11 permite camerei smartphone-ului meu sa scaneze codurile QR, o functie pe care eu o consider foarte utila. Un alt avantaj iOS 11 este ca pozele ocupa mult mai putin spatiu, datorita noii modalitati de comprimare.

Ce nu imi place:

Chiar am incercat sa gasesc ceva ce nu imi place la iOS 11, dar nu am reusit. S-au schimbat multe aspecte si trebuie sa te obisnuiesti, insa stim cu totii ca atunci cand schimbarile sunt inspre bine, e usor sa te adaptezi.

S-ar mai putea spune multe despre iOS11, de la schimbarile din App Store la Siri care e acum mai prietenoasa. Concluzia este ca e un update foarte bine venit, care iti va face smartphone-ul sa ruleze mai rapid. Daca doresti sa te bucuri de avantajele iOS 11, alege un smartphone Apple de AICI.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici
Sergiu Lacatus
22 sep 2017
Mi-am instalat si eu ios11 si intr-adevar ii super tare. Functia de rec de ecran ii mega cool.