De ce iPhone-ul nu domina un smartphone Android?

Articol scris de Andreea Hirb
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Android vs iPhone, iPhone vs Android, mereu va fi o lupta acerba intre cele doua sisteme mobile de operare. De fapt anual se da o batalie intre cei doi giganti ai tehnologiei, pentru a castiga suprematia totala. Iar aceasta lupta este accentuata si sustinuta de fiecare utilizator in parte. Cert este ca fiecare sistem de operare exceleaza dintr-un anumit punct de vedere, totul depinde de perceptia fiecaruia si de preferinte.

Personal folosesc un smartphone Android, iar din moment ce sunt o utilizatoare cu vechime, voi enumera avantajele acestuia si de ce nu poate fi dominat de un iPhone asa cum ar considera unii.

 

Android are mai multe aplicatii

Magazinul Google Play este locul in care pot fi gasite cele mai multe aplicatii Android. In prezent, exista putin peste 2 milioane de aplicatii disponibile pentru App Store, in timp ce magazinul Google Play are 2,5 milioane. Pe langa faptul ca exista mai multe aplicatii in magazinul Google Play, in general, exista si mai multe aplicatii gratuite. Din cele 2,5 milioane de aplicatii totale pentru Android, 2,3 milioane dintre acestea sunt gratuite.

Android este mai personalizabil

In timp ce unii consumatori sunt destul de multumiti de omogenitatea oferita de iOS, altora le place sa vada un telefon cu putina personalitate. Dispozitivele Android va permit sa modificati aproape fiecare aspect si sa va lasati propria amprenta asupra lor.  

Exista un telefon Android pentru toata lumea

Aveti nevoie de un telefon rezistent pe care sa-l puteti lua in drumetii sau aventuri extreme? Alegeti Samsung Galaxy S7 Active. Doriti un telefon high-end care sa functioneze bine? Incercati un OnePlus 5. Camera performanta? Huawei P9.

Comparativ cu Apple, care in esenta produce acelasi telefon doar cu unele diferente de dimensiuni, afisaj si hardware, Android are mult mai multe optiuni si asta ne place.

Exista o gama mai larga de preturi

Chiar dace uneori ne dorim un iPhone, cei mai multi dintre noi ramanem doar cu…. dorinta, pentru ca trebuia sa recunoastem ca au un pret destul de piperat. Daca faceti un upgrade la toate generatiile de iPhone lansate puteti trage o singura concluzie general valabila- sunt scumpe.  

In cazul telefoanelor Android situatia se schimba. Exista un telefon pentru fiecare buzunar, alegerea iti apartine, deci totul depinde de tine.

Sunteti sincronizati cu Google

Android este un proiect open source produs de Google, deci toate servicile oferite de acestia cat si update-urile vor ajunge mult rapid pe Android decat pe iOS. Gmail, Google Maps, Google Drive, Google Music sunt serviciile care ne fac viata mult mai usoara.

Android tine pasul cu tehnologia

 Inovatiile tehnologice aduse dispozitivelor Android sunt cu mult inainte de Apple. De obicei, putem spune ca, Apple copiaza Android-ul. Ca de exemplu, anul trecut, Huawei P9 a fost lansat cu un sistem profesional de camere dual, ulterior si iPhone 7 Plus a adoptat aceasta tehnologie. Iar exemplele ar putea continua insa nu vreau sa pun prea multe paie pe foc...

Android are suport pentru carduri microSD

Daca doriti mai mult spațiu de stocare intern pe dispozitive Apple, atunci trebuie sa stergeti pozele, sa la transferati pe laptop sau sa cumparati mai mult spatiu pe iCloud. Dispozitivele Apple nu va ofera optiunea de a va extinde cu o cartela microSD, in schimb multe dintre smartphone-urile Android sunt echipate  cu slot pentru card microSD.

Android are baterii detasabile

Cand iPhone-ul vostru a imbatranit iar bateria acestuia nu mai face fata, nu aveti de ales decat sa inlocuiti telefonul sau sa-l incarcati in mod constant. Cu Android, multe telefoane au baterii detasabile, astfel  veti putea rezolva aceasta situatie fara prea multe batai de cap.

Deci ce parere aveti? Spuneti-ne si voi ce avantaje va ofera Android-ul in comentariile de mai jos.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici