Cum iti alegi bateria externa? 3 lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare.

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Daca esti genul de utilizator care se documenteaza inainte sa isi cumpere un accesoriu, gadget sau smartphone, Welcome to my world. :) Indiferent de ce mi-as cumpara, imi place sa fiu bine documentat si mereu sa iau decizii calculate in ceea ce priveste produsul ales. Sa nu crezi ca e vorba de fenomenul de "overthinking". 

Si traind intr-o lume unde exista smartphone-uri, smart-tablete, smartwatch-uri, smart drone, smart roboti si lista poate continua, realizam ca toate dispozitivele de acest gen care ne inconjoara au nevoie de o singura resursa, si anume - energia. Asta pe langa resursa umana, care este defapt utilizatorul: tu, eu si toti cei care sunt smart-useri :)

Iar in secolul 21 fiind un secol al evolutiei, majoritatea dintre noi nu ne petrecem intreaga zi in acelasi loc. Si pentru ca priza de acasa chiar daca o iei cu tine nu iti va oferi curent electric daca te afli in natura, s-au inventat accesoriile care in ziua de azi sunt un must-have si anume bateriile externe.

Si cum ne alegem bateria externa ? Iata 3 lucruri care trebuie luate in considerare in momentul in care iti achizitionezi un astfel de accesoriu. Ordinea o poti hotari tu de unul singur.

 1. Capacitatea
Fiecare baterie externa are o capacitate, masurata in mAh, in functie de care tu poti calcula de cate ori bateria iti va incarca dispozitivul. Exista baterii externe care sunt de urgenta si ofera energie dispozitivului tau pana ajungi la cea mai apropiata priza sau baterii care pot oferi zeci de incarcari telefonului tau. Acestea din urma sunt ideale calatoriilor lungi sau utilizatorilor care au mai multe dispozitive smart care necesita energie.

2. Dimensiunea
Si dimensiunea unei baterii externe este foarte importanta. Mereu iti vei alege accesoriul in functie de stilul de viata sau in functie de locurile pe care le vizitezi. Astfel, nu te vei prezenta la un meeting business cu o baterie externa lipsita de gust si de dimensiuni exagerate, asa cum intr-o calatorie lunga nu vei lua cu tine o baterie compacta care nu ofera cantitatea de energie de care au nevoie dispozitivele tale. Dimensiunea, oarecum este direct proportionala cu capacitatea bateriei. Astfel, o baterie cu cat are o capacitate mai mare, cu atat ii creste si dimensiunea. Desigur, mai exista si exceptii.

3. Pretul
Pretul este un factor de decizie in majoritatea achizitiilor tale. Si este si in cadrul unei baterii externe. In momentul in care te hotarasti ca ai nevoie de o baterie externa, cu siguranta vei lua in considerare si bugetul alocat. Iar pretul este direct proportional cu capacitatea bateriei. Adica cu cat bateria are mai multi mAh, pretul acesteia creste. Insa sunt si cazuri in care pretul este direct proportional cu capacitate si invers proportional cu dimensiunea. Astfel bateriile de dimensiuni reduse cu capacitati mari vor avea un pret ridicat. Intotdeauna ce e mic si e puternic, e si mai costisitor nu?

Sigur unul din aceste 3 lucruri sunt factori de decizie pentru tine in momentul in care vrei sa iti cumperi o baterie externa. Si eu personal sunt recunoscator celui care a inventat acest accesoriu revolutionar pentru utilizatorii tech.
Din ce in ce mai multa lume are baterie externa si spre fericirea mea, am observat ca s-au introdus si in zona caselor de marcat in HyperMarketuri/SuperMarketuri. In sfarsit cineva s-a gandit la "prietenul tau" din buzunar si la tine implicit, astfel poti gasi langa dulciuri, prezervative si guma de mestecat, baterii externe care sa iti incarce dispozitivul tau. - Vezi aici despre ce e vorba.

Iar daca te-ai hotarat sa iti cumperi o baterie externa, te invit sa analizezi produsele de la urmatorul link.
Tu dupa ce principiu iti alegi bateria externa ? Astept raspunsul tau intr-un comentariu la postarea de pe facebook a articolului. Pe data viitoare.

Articol scris de Zsolt Kiss

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici