Cum a cucerit rose gold lumea gadgeturilor?

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Poate ca sunt subiectiva, dar rose gold mi se pare a fi unul dintre cele mai bine venite trenduri in domeniul tech. Intr-o lume din ce in ce mai stresanta si cu o viziune deseori alb/negru, un pic de culoare este o schimbare favorabila. Si desi initial s-a considerat ca rose gold este un trend care nu va tine, ei bine acesta e inca aici, sa demonstreze criticilor ca s-au inselat.

Te intrebi cum a inceput acest trend? Ei bine, nu putem sa spunem ca Apple a « inventat » culoarea, insa este cu siguranta compania care a adus-o in mainstream. Odata cu lansarea smartphone-ului iPhone 6s in culoarea rose gold, intreaga lume a innebunit efectiv, iar comenzile pentru acest model au atins cote uriase. Nu a trecut mult pana Apple sa produca si alte gadget-uri in rose gold, iar alte companii sa preia ideea.

Sony este una dintre companiile care a continuat trend-ul cu smartphone-uri rose gold, iar acest lucru a fost motivat de catre managerul general al directiei de creatie astfel: rose gold este o nuanta high class, care inspira rafinament. Si nu este vorba doar despre gadgeturi…rose gold a fost culoarea anului 2016 si in domeniul fashion, iar pe covorul rosu un numar mare de vedete au ales sa poarte creatii in aceasta nuanta. De asemenea, companii precum Huawei, Samsung, Asus, HTC sau Xiaomi au inceput sa ofere smartphone-uri rose gold, cu un design cat se poate de elegant. Tabletele, castile audio si wearables au fost o continuare fireasca, care a prins extrem de bine la public.

Ah, si deja circula zvonuri conform carora Samsung va lansa un S8/S8+ in aceasta nuanta. Nu avem nimic confirmat, insa ar fi cu siguaranta o lansare de succes.

Institutul Pantone a publicat la sfarsitul anului 2016 un video in care mentiona faptul ca rose quartz este o culoare care inspira ordine si pace. Iar intr-o lume din ce in ce mai stresanta, aceasta culoare poate sa aduca un sentiment de liniste si buna stare. In acelasi timp, este o culoare care inspira eleganta, poate chiar opulenta. Asta ar putea fi o explicatie pentru acest trend care a cucerit domeniul tech si nu, nu se adreseaza exclusiv femeilor. Acest lucru este demonstrat de vanzarile uriase de smartphone-uri in aceasta nuanta, catre barbati. Retelele sociale au fost pline de postari ale vedetelor masculine care si-au exprimat optiunea pentru un gadget rose gold, atragand atentia asupra faptului ca rose gold nu este o culoare exclusiv feminina. Barbatii consuma vin rosé, casele de moda lanseaza colectii pentru barbati care includ piese vestimentare roz, asadar un gadget rose nu este cu nimic diferit.

Deci hai sa o spunem : Rose Gold Is The New Black si abia astept sa vad cat va rezista acest trend si ce surprize ne rezerva companiile tech. Gasesti smartphone-uri rose gold AICI, iar gadget-uri AICI

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici