CONCEPTUL UNEI CASE INTELIGENTE

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Sezonul geros s-a instalat, iar pentru a nu fi nevoit sa induri frigul si zapada este casa care te intampina cu temperatura ideala printr-o simpla apasare de buton. Iti prezint cateva gadgeturi de care vei avea nevoie pentru un confort ridicat. Desigur acestea sunt doar cateva din produsele din vasta piata existenta.

In primul rand ai nevoie de un termostat inteligent.

MOMIT Termostat Inteligent Starter Kit Pure cu accesoriu conexiune wireless gateway inclus este un termostat inteligent care urmareste obiceiurile de consum, pentru a asigura ca temperatura din casa ta este mereu cea optima. Acesta fiind wireless, ai posibilitatea sa il pozitionezi oriunde  doresti si sa il muti ori de cate ori crezi ca e necesar. Avand sistem de geolocalizare inegrat, termostatul recunoaste pozitia utilizatorilor si senzorul de prezenta si detecteaza daca cineva este acasa si are grija ca atunci cand revii, pentru a-ti asigura un confort ridicat, iar cu aplicatia My Home Thermostat care are functia My Budget poti sa setezi cat vrei sa economisesti cand platesti factura de energie.

Un alt gadget cu specificatii asemanatoare este HONEYWELL Termostat Wireless Single Zone care cu functia “in avans”  se poate asigura mentinerea temperaturii ideale, in functie de preferintele utilizatorului pe o perioada de 7 zile.

Termostatul Single Zone de la Honeywell face parte tot din categoria termostaturilor wireless, usor de ajustat nevoilor fiecarei locuinte putand fi controlat cu ajutorul telefonului mobil sau al unei tablete, prin intermediul  aplicatiei specifice. Termostatul este compatibil cu alte accesorii Honeywell, care permit personalizarea intregului proces de incalzire, prin ajustarea temperaturii din pardoseala si reducerea consumului de energie. Mai dispune de un display care afiseaza temperatura, precum si nivelul bateriei pe langa functia de mentinere a temperaturii potrivite.

Pentru a fi mentinut la prognoza actual a vremii, vei avea nevoie si de o statie meteo  NETATMO Wifi cu modul de interior si de exterior cu care vei monitoriza clima din interiorul casei, cat si cea de afara direct de pe smartphone-ul sau tableta ta, prin aplicatia gratuita Netatmo Weather Station de pe App Store sau Google Play care iti permite sa vezi datele in forma grafica pentru o analiza in timp real a mediului inconjurator.

Modulul interior masaoara si furnizeaza date esentiale despre temperatura, umiditate, calitatea aerului si CO2, asigurand confortul interior. De multe ori, aerul din interior este mai poluat decat cel din exterior, dar cu Statia meteo Netatmo care masoara poluarea interioara printr-un senzor care trimite alerte cand este necesar sa aerisesti casa si sa traiesti intr-un mediu sanatos. Aceasta include atat modulul interior cat si cel exterior.

Iar modulul exterior care este special conceput weatherproof furnizeaza informatii in timp real despre temperatura, umiditate, calitatea aerului, presiune atmosferica si prognoza meteo. Acesta are raza de conexiune wireless intre module de 100 m.

In momentele cand nu vrei sa dai cu nasul in gerul de afara si pentru a oferi acces limitat si de la distanta, ai nevoie de un Lacat Inteligent cu Bluetooth de exterior de la MASTER, un gadget extrem de util care iti permite sa iti protejezi cele mai valoroase bunuri. Smartphone-ul tau se transforma intr-o cheie de acces, prin intermediul aplicatiei Master Lock, oferindu-ti posibilitatea de a debloca lacatul, cat si de a monitoriza in permanenta activitatea. Prin culoarea LED-urilor care iti  ofera informatii cu privire la statusul lacatului: albastru pentru atunci cand lacatul este blocat, verde atunci cand este deblocat si rosu atunci cand se incearca fortarea accesului vei sti exact statusul lui. Este realizat din metal rezistent, oferind maxima protectie imporiva tentativelor de taiere sau fortare. Materialele sunt special concepute pentru utilizarea externa si pentru a oferi protectie maxima indiferent de conditiile meteorologice. Se conecteaza la smartphone prin Bluetooth, si poate fi setat sa se deschida automat in momentul in care telefonul se afla in apropierea lui. Daca nu ai telefon sau l-ai uitat, poti deschide lacatul prin tastarea codului directional. Prin intermediul aplicatiei, vei avea un istoric complet al accesului acordat, si vei primi alerte in cazul fortarii accesului.

Poti uita de chei sau coduri cu lacatul inteligent de exterior de la Master care iti va proteja in mod eficient bunurile si iti va permite controlul total.

Pentru a monitoriza intreaga proprietate unul dintre cele mai simple sisteme de securitate inteligente si fara a fi nevoit sa chemi un specialist in montare si setare este ISMARTALARM, care se poate controla cu ajutorul smartphone-ului tau oriunde te-ai afla. Se instaleaza foarte usor si este o metoda convenabila si eficienta pentru monitorizarea unui domiciliu. Aplicatia te va avertiza printr-un apel telefonic, mesaj, notificare sau e-mail atunci cand sistemul de securitate detecteaza o posibila infractiune. Unitatea centrala este creierul intregului sistem si coordoneaza activitatea tuturor senzorilor conectati, care se conecteaza la router-ul din casa ta si se numeste CubeOne. Acesta suporta un numar mare de senzori si alte dispozitive externe ca si camere video si include o sirena de 110 decibeli care poate fi declansata automat, conform regulilor setate in sistem. Este compatibil cu dispozitive care ruleaza sisteme iOS, versiunea 5.0 sau Android si poate fi controlata, declansata sau oprita prin intermediul unei aplicatii dedicate, de oriunde te-ai afla.

Si pentru aerul conditionat vei avea nevoie de un accesoriu cu conexiune wireless Cool Pod Starter Kit de la MOMIT Cu ajutorul caruia aerul conditionat poate sa aiba caracteristici mai interesante, care te vor face sa te simti confortabil in cel mai simplu mod. Se instaleaza foarte usor: il atasezi la aerul conditionat in apropierea senzorului infrarosu si il conectezi la reteaua de internet. Poti uita de telecomanda deoarece gadgetul poate fi controlat de pe orice smartphone folosind aplicatia Momit Cool cu care preiei controlul asupra cheltuielilor tale si accesezi statisticile economiilor, a temperaturii si a umiditatii! Aplicatia are si functia My Budget cu ajutorul careia poti seta un buget lunar pentru a optimiza consumul de energie. Datorita sistemului de geolocalizare, termostatul recunoaste pozitia utilizatorilor si are grija ca atunci cand revin sa se bucure de temperatura ideala si de un confort maxim. Este compatibil cu orice aer conditionat cu telecomanda IR. Simplu, elegant si de mare ajutor, Momit Cool controleaza aerul conditionat oricand de oriunde.

Conceptul Smart Home vine in intampinarea pasionatilor de tehnologie si include gadgeturi inteligente care pot fi controlate de la distanta cu ajutorul unui telefon mobil sau a unei tablete.

Chiar daca este vorba despre termostate, camere de supraveghere, statii meteo, gadgeturile inteligente aduc un plus de confort si siguranta utilizatorilor.

 

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici