CELE MAI VALOROASE BRANDURI DIN LUME

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Tehnologia este categoria care se afla in continua cercetare si dezvoltare. Potrivit raporturilor efectuate de-a lungul anilor Apple si Google sunt companiile, care domina topul celor mai valoaroase branduri la nivel global. Microsoft, Google, IBM si Samsung sunt alte companii din domeniul IT&C, care au intrat in topul celor mai valoroase branduri din lume o data cu trecerea timpului.  Valoarea brandului este realizata in functie de capacitatea de convingere a companiei asupra cumparatorilor, performantele financiare si puterea de a mentine preturile la un nivel cat mai ridicat.

1.Apple

Cu o reputatie de invidiat in industria inaltei tehnologii, Apple ajunge sa fie unul dintre cele mai scumpe branduri din lume. Acesta are o valoare estimata la 247 de miliarde de dolari. In 2015, Apple a inregistrat vanzari record si a realizat cel mai mare profit anual din istoria corporatiilor. Gigantul din Cupertino a vandut 48 de milioane de iPhone-uri, cu 22% mai mult decat in perioada similara a anului precedent. Compania are sediul principal in Cupertino, California si a fost infiintata de catre Steve Jobs si Steve Wozniak in anul 1976. Click aici pentru produsele Apple disponibile la QuickMobile.

2.Google

Fondat de catre Larry Page si Sergey Brin in anul 1998, doctoranzi in cadrul Universitatii Stanford, Google ajunge sa fie cel mai popular motor de cautare de pe planeta. Avand o baza de date de peste 8 miliarde de site-uri Google ofera o metoda simpla de a cauta informatii: imagini, stiri, documente, bloguri si directoare web. Incepand cu anul 1996, Google se extinde puternic si la nivel international si ajunge sa aiba o valoare estimata la 174 miliarde de dolari. Astazi compania este considerata a fi una dintre cele mai puternice marci globale.

3.Microsoft

Microsoft este cea mai mare companie multinationala producatoare de software. Istoria Microsoft a inceput pe 4 aprilie 1975 si a fost fondata de Bill Gates si Paul Allen in Albuquerque. Cu sediul principal in Redmont, Washingotn, compania dezvolta, produce si suporta o gama larga de produse software pentru dispozitive de calcul. In momentul actual cele mai bine vandute produse sunt sistemul de operare Microsoft Windows, Microsoft Office, Xbox-o linie de divertisment de jocuri, muzica si video si Bing- o linie de motoare de cautare.

La 30 iunie 2014, Microsoft avea un venit anual global de 86.83 miliarde de dolari USD si 128,076 angajati in intreaga lume. Astazi, Microsoft este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate branduri din lume si ocupa locul al treilea cu o valoare estimativa de 115 miliarde de dolari. Cumpara acum un produs Microsoft de aici.

4.IBM

International Business Machines Corporation (denumit in mod obisnuit ca IBM) este o companie multinationala americana cu sediul central din Armonk, New York. IBM produce si comercializeaza produse hardware, middleware si software si ofera infrastructura, hosting si servicii de consultanta in diferite domenii variind de la computere mainframe la nanotehnologie.

In 2012, Fortune claseaza compania IBM ca fiind a doua cea mai mare firma din SUA in ceea ce priveste numarul de salariati ( 435.000 de angajati la nivel mondial) si a patra din punct de vedere a capitalizarii bursiere.

IBM a evoluat in mod constant inca de la inceputurile sale. Incepand cu 2013 compania a atins recordul pentru cele mai multe brevete generate de o afacere. Angajatii sai au acumulat cinci Premii Nobel, sase premii Turing, zece medalii nationale de tehnologie si cinci medalii Nationale de Stiinte.

In urma investitiilor in serviciile cloud, de analiza si sociale IBM are o valoare estimata la 94 de miliarde de dolari.

5.Samsung - valoarea brandului 37,9 miliarde de dolari

Samsung Electronics a luat fiinta in anul 1969 si a devenit rapid un producator important, de telefoane, smartwatch-uri si alte gadgeturi, pe piata coreeana. Datorita succesului sau in continua crestere, Samsung a fost recunoscut ca fiind liderul tehnologiei la nivel global.

In 2010 acesta ocupa locul 1 la vanzari de produse electronice si electrocasnice. In 2014 Samsung ajunge pe locul 7 in clasamentul Best Global Brands realizat de Internbrand, o companie specializata in analiza si evaluarea brand-urilor. Compania ofera diverse produse incluzand aparate electrocasnice precum televizoare, frigidere, masini de spalat dar si produse din domeniul IT&C, smartphone-uri, tablete, ceasuri si accesorii. Samsung se raspandeste rapid, gestioneaza mai mult de 200 de filiale in intreaga lume si se numara printre cele mai bune si apreciate companii alaturi de Apple, Sony sau HTC.

Prin imbunatatirea constanta a produselor si serviciilor oferite, Samsung reuseste sa urce in topul celor mai valoroase branduri din lumea avand o valoare estimata la 45.5 miliarde de dolari. Alege produsul preferat Samsung de aici.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici