Ce noutati aduce iOS 12

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Cei de la Apple au prezentat de curand, in cadrul evenimentului WWDC 2018, cel mai nou sistem de operare, iOS 12. Acesta va fi disponibil din toamna pentru instalare, dar pana atunci nerabdatorii au la dispozitie  varianta Beta. Vrei sa stii ce noutati te asteapta?

In primul rand, accentul este pus pe performanta, dorinta lor fiind de a oferi o experienta imbuntatita, mai rapida. Actiunile pe care le realizezi cel mai des, poti fi facute si mai rapid. Trecerea la Camera foto din ecranul de blocare se face cu 70% mai rapid, iar aplicatiile se deschid si de doua ori mai repede.

FaceTime suporta acum conversatii cu 32 de participanti in acelasi timp.

Memoji- e un nou tip de Animoji, care se potriveste personalitatii si dispozitiei tale. Memoji iti permite transformarea intr-un caracter potrivit personalitatii tale.

Animoji- ai 4 noi Animoji cu care sa exprimi ce simti: rex, fantoma, koala și tigru.

In ceea ce priveste mesajele, vei avea posibilitatea de a adauga efecte si Animoji fotografiilor si filmarilor pe care le trimiti ca mesaje.

Siri Shortcuts- Siri va impartasi informatii cu alte aplicatii, pentru a fi mai intuitiva si mai folositoare. Ideea e ca Siri sa devina un asistent personal care iti organizeaza ziua foarte bine. Poti sa-i spui de la ce cafenea iti bei cafeaua in fiecare zi, iar ea iti va aminti zilnic cand e momentul sa o comanzi.

Realitate Augmentata- Odata cu iOS 12 este implementat ARkit 2.0, pentru jocuri multiplayer mult mai interactive. De asemenea, obiectele AR pot fi trimise prin mesaje sau mail,  si vazute apoi in lumea reala. 

Aplicatia Photos devine si ea mai inteligenta si va oferi sugestii, va imparti fotografiile mai bine pe categorii (locuri, momente, selfie-uri etc) si va oferi sugestii de a impartasi fotografiile cu cei care apar in ele.

Odata cu iOS 12, poti inregistra doua fete pentru deblocarea FaceID, dupa modelul deblocarii cu amprenta.

Do Not Disturb- devine mai inteligent. Aceasta este functia care odata activata, blocheaza primirea mesajelor, apelurilor si notificarilor. Cu iOS 12 poti seta interval specific de timp in care functia DND sa fie activata: spre exemplu noaptea, sau pe parcursul urmatoarei ore etc. Iar apoi aceasta se va dezactiva automat.

Protectia datelor- probabil cel mai sensibil subiect din ultimul timp- este abordat de Apple odata cu noul update. Safari-ul din iOS 12 va impiedica butoanele de Like sau formularele de comentarii sa urmareasca activitatea ta fara ca tu sa fii de acord. Daca in acest moment istoricul cautarii tale poate genera reclame targetate, acest lucru nu va mai fi posibil daca ai iOS 12. Ne place asta!

Ce telefoane sunt compatibile cu noul update?

Acestea sunt doar cateva exemple de elemente noi care vor fi disponibile cu noul update. Abia asteptam sa le descoperim pe toate. Pana atunci, pregateste-te cu un smartphone Apple, sunt disponibile toate AICI.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici