Ce noutati aduce Android 8.0 - OREO

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Versiunea finala a sistemului de operare Android 8.0, numit si Android O (si cel mai probabil va fi Oreo) este la cateva luni distanta de noi, iar in cadrul celei mai importante conferinte Google, a fost subiect-ul principal de discutie.

De data asta, cei de la Google pun accent pe imbunatatirea experientei de utilizare si nu pe modificari legate de interfata sistemului de operare. Toate efectele de tranzitie se vor imbunatati, vor fi mult mai rapide si fine, iar intregul sistem de notificari va fi regandit si imbunatatit pentru a-ti oferi acces mult mai rapid la lucrurile care te intereseaza.

Cu ce schimbari vine Android O pe scurt?

- Fluid Experiences: La acest capitol se pune accent pe timpul de acomodare la interactiunea utilizatorului cu un telefon sau tableta care are instalat noul Android. Astfel, experienta ta la prima "intalnire" cu acest sistem de operare va fi una placuta, si te vei obisnui foarte repede cu navigarea in sistem.

- Vitals: Aceasta caracteristica faciliteaza pornirea mai rapida a intregului sistem de operare si o incarcare mai rapida a aplicatiilor instalate pe smartphone. Astfel, smartphone-ul tau va porni mult mai rapid. Ba mai mult, se presupune ca Google va "penaliza" aplicatiile care vor ingreuna functionarea sistemului de operare.

-Notification Dots: Interactiunea utilizatorului va avea loc intr-un mod mai elegant cu notificarile si mesajele primite.

-Copyless Paste: Este un sistem de inteligenta artificiala care vine in ajutorul tau la selectia unui text. Astfel vei putea selecta cu usurinta dintr-un text doar fragmentele care te intereseaza. Pe langa iti va oferi sugestii cand vine vorba de completarea unor spatii libere in diferite formulare online.

Atunci cand vine vorba de telefoanele compatibile cu Android O, nu sunt inca informatii concrete sau o lista cu telefoanele care vor primi update, insa pana la sfarsitului acestui an, posesorii smartphone-urilor Google Pixel si a ultimelor modele de Nexus sigur se vor bucura de cel mai nou sistem de operare Android.

Articol scris de Zsolt Kiss

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici