CE NOUTATI ADUCE ANDROID NOUGAT?

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

In sfarsit userii de Android se pot bucura de noul update al sistemului de operare: versiunea Android Nougat. Noua dulcegarie a celor de la Android vine cu o multime de caracteristici noi pe care merita sa le „gusti”. Cititi in articolul de mai jos ce noutati aduce Nougat-ul, si care vor fi primele dispozitive care se vor bucura de trecerea la noul sistem.

Interfata prietenoasa

Noul user interface al sistemului Nougat este mult mai usor de utilizat, mai fluid, facand ca operarea sa fie mult mai usoara. Acum, poti glisa mai usor meniul din partea de sus a ecranului, si vei putea activa mult mai usor Wi-Fi-ul, Bluetooth-ul sau alte optiuni. De asemenea, notificarile folosesc mult mai eficient spatiul, deoarece au fonturile micsorate si ocupa mai putin din suprafata ecranului. De asemenea, le poti usor grupa in functie de aplicatia care trimite notificari, de exemplu: vei avea afisat pe ecran un grup cu notificari Whatsapp, un altul cu notificari Facebook, etc.

Schimbare rapida intre aplicatii si ferestre multiple

Multitaskingul este punctul forte al Androidului, dar ultima versiune aduce chiar o mai buna manipulare a ferestrelor multiple. Optiunea Quick Switch iti permite sa revii instant la ultima aplicatie folosita cu doar o dubla apasare rapida a butonului Recente. De asemenea, exista si un buton de curatare a tuturor aplicatiilor care lucreaza pe fundal, aflat tot in meniul Recente. Optiunea de ferestre multiple este usor accesibila: din aplicatia in care te afli, apasa butonul Recente, si vei putea alege o a doua aplicatie care sa ruleze in paralel cu cea in care te afli deja. Ce e si mai cool este ca poti sa „tragi” itemi dintr-o aplicatie in alta, fara efort.

Doze it up

Una din cele mai bune caracteristici pe care le dezvolta Google este Doze, care este prezenta pe telefoanele cu Android inca de la lansarea Marshmallow. Doze sesizeaza momentele cand nu folosesti activ telefonul si, in concluzie, minimizeaza toate resursele bateriei. Astfel, te ajuta sa pastrezi bateria pe o perioada mai multa de timp, chiar daca ai aplicatii care lucreaza in fundal. In Android Nougat,  Doze se activeaza ori de cate ori ecranul telefonului este stins. Astfel, aplicatiile din fundal consuma mai putina baterie, aplicatiile noi se instaleaza cu 75% mai rapid si consuma cu 50% mai putin spatiu de stocare.  Doar un cuvant: UIMITOR!

Actualizarile

Este destul de enervant sa vrei sa folosesti o aplicatie, si sa nu poti, din cauza actualizarilor pe care si le face. Sau sa se blocheze mereu atunci cand o folosesti in timp ce se actualizeaza. Ei bine, Android Nougat a eliminat aceasta problema, introducand optiunea: Seamless Updates. Acum vei putea rula nestingherit aplicatia, deoarece Seamless Updates formeaza doua imagini ale sistemului care ruleaza simultan, una care permite desfasurarea actualizarii, si una care permite folosirea aplicatiei.

Lumea virtuala

Android Nougat este sistemul de operare care promite cea mai buna dezvoltare a planurilor VR, cu ajutorul platformei Daydream. Daydream este o platforma VR dezvoltata de Google, un headset si un controller care vor face orice experienta VR mult mai fluida, si mai rapida decat oricare alta pana in prezent. Compatibilitatea Daydream este deocamdata limitata, insa din 2017, toate telefoane noi lansate sunt asteptate sa ruleze Daydream.

Vulkan API

Android Nougat va oferi suport pentru Vulkan API, lucru care va imbunatati experienta de gaming si VR sau orice aplicatii care necesita o grafica buna pe smartphone-uri, tablete, sau  televizoare cu Android. Vulkan promite o dezvoltare a gamingului cross-platform mult mai usoara si jocuri mult mai bune din punct de vedere grafic, precum si o folosire mai eficienta a resurselor.

Te-am facut curios? Primele telefoane care beneficiaza de Android Nougat, sunt, ca si pana acum, Nexus-urile: Nexus 6, 6P, 5X, 9. Posesorii de Galaxy Note 7, urmati de Galaxy S7 si S7 Edge, se vor bucura de update incepand cu inceputul anului 2017, urmati indeaproape de Galaxy Note 5, Galaxy S6 si S6 Edge si 6 Edge Plus. Apoi, se zvoneste ca LG s-ar putea sa le-o ia inainte gigantilor de la Samsung, deoarece vor introduce update-ul pe telefoanele LG G5 chiar in decembrie 2016. La doar 2 luni dupa lansare, in octombrie 2016, HTC 10 va avea deja posibilitatea de update la Nougat, iar cu siguranta noul flagship HTC 11 va avea deja Android Nougat instalat. Posesorii de Sony vor fi lasati la urma, acestia beneficiind de update doar din februarie 2017, si se zvoneste ca va aparea intai pe seria Sony Xperia X, mai repede decat pe seria Z5. Esti nerabdator? Noi da! Comanda-ti si tu acum primele telefoane care vor beneficia de Android Nougat cu un simplu click aici.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici