Camere frontale duale-noul TREND?

Articol scris de Adina Ananie
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Doua sunt mai bune decat una. E o chestiune simpla de matematica, valabila in aproape orice situatie, mai ales in cazul camerelor foto la telefoane. Pentru ca selfie-urile au luat o amploare incredibila, producatorii de telefoane s-au conformat, iar noul trend pare a fi cel camerelor frontale duale.

Iata trei smartphone-uri nou lansate care vin echipate cu doua camere pentru selfie-uri:

1. Samsung Galaxy A8/A8 Plus

In 2018 Samsung a lansat noul model A8 si A8 Plus, telefoane din categoria mid range, care insa promit specificatii premium. Unul dintre aspectele care ne-a captat atentia inca de la lansare a fost cuplul de camere frontale duale, de 16+8MP, fiecare cu deschidere f/1.9. Samsung promite portrete cu efecte artistice, in care poti alege gradul de blurare a fundalului, datorita functiei Live Focus. Efectul bokeh este unul dintre cele mai in voga ale momentului si la Samsung Galaxy A8 poate fi analizat chiar inainte de a face poza, iar softul camerei alege automat senzorul potrivit in functie de selectia celui care face poza. In cazul in care nu stiai asta, efectul bokeh inseamna ca fundalul este blurat si focusul este asupra ta. Ies niste selfie-uri minunate, iti garantez. In ceea ce priveste performanta, noile modele Samsung vin cu procesor Exynos 7885 octa-core si 4 sau 6 GB RAM. 

2. HTC U11 EYEs

HTC a fost destul de activ in acest inceput de an, lansand modele noi, care mai de care mai interesante. HTC U11 Eyes ne-a atras atentia imediat pentru ca promite a fi telefonul pasionatilor de selfie-uri. Are camera frontala duala de 5MP si deschidere f/2.2, care se foloseste si pentru deblocarea telefonului, acesta avand Face ID. De asemenea, camera integreaza trei dintre cele mai populare efecte HTC: HDR Boost, care este util atunci cand fotografiezi intr-un fundal extrem de luminos, avand rolul de a face subiectul mai clar. Se foloseste si in conditii de luminozitate slaba, reducand zgomotul. Cel de-al doilea efect este Bokeh, care, asa cum spuneam, se bucura de multa popularitate datorita efectului artistic pe care il ofera fotografiilor. Cel de-al treilea efect este Beauty Mode, care permite editarea fotografiilor pentru ca tu sa iesi cat mai bine. Ah, si ar mai fi si posibilitatea de a adauga AR stickers, adica filtre amuzante. Per total, HTC U11 EYEs e un telefon care nu dezamageste si vine cu procesor Snapdragon 652 si 4GB RAM. Se misca rapid, iar pozele sunt clare. Ne place!

3. Sony Xperia XA2 Ultra

Cea mai impresionanta este camera frontala duala a noului Sony Xperia XA2 Ultra. Are un cuplu de camere 16+8 MP,  16 MP pentru imagini in lumina redusa si 8 MP pentru selfie-uri de grup superlate. Sony a implementat senzorul Exmor RS pentru dispozitive mobile, are stabilizare optica a imaginii si un blit Portret nocturn, pentru cadre perfecte si in conditii de luminozitate redusa. Asa cum spuneam, obiectivul de 8MP este potrivit pentru selfie-uri superlate, avand unghi de vizualizare de 120 de grade. Fie ca e vorba de selfie-ul tau sau unul cu toata gasca, Sony promite ca vor iesi perfecte. Impreuna cu procesorul Snapdragon 630 octa-core, este un telefon mid range care ofera o experienta foarte buna.

Ce zici? Te-au convins aceste exemple ca doua camere sunt cheia spre selfie-uri perfecte? Le gasesti pe toate AICI.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici