iPhone 8, 8 Plus si iPhone X disponibile la precomanda in Romania

Articol scris de Zsolt Kiss
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

In cadrul primului eveniment desfasurat la Steve Jobs Theater, compania Apple si-a prezentat noile produse cu care au iesit pe piata in acest an. Prezentarea a inceput cu noile smartwatch-uri Apple Watch Seria 3, care acum pot fi folosite chiar daca nu sunt in preajma smartphone-ului si a continuat cu noul Apple TV 4K, mediaplayer-ul imbunatatit care poate reda acum continut 4K in living-ul fiecaruia dintre noi.

Insa unul din momentele cheie al serii a fost prezentarea noilor modele de smartphone-uri, iPhone 8 si iPhone 8 Plus. Putem sa le consideram o versiune imbunatatita a lui iPhone 7, respectiv 7 Plus, iar daca tu esti unul din acei utilizatori caruia ii place mereu sa fie la zi cu aparatele electronice folosite, atunci poti face trecerea la un iPhone 8. Acesta vine cu cel mai nou procesor Apple A11 Bionic cu sase nuclee ce ofera un plus de performanta si suporta realitatea augmentata. Diagonala display-ului ramane la fel ca is in cazul modelelor precedente: 4,7 inchi - iPhone 8 si 5,5 inchi - iPhone 8 Plus, insa au primit functia de True Tone de la iPad pentru o reproducere mai buna a culorilor. Cea mai asteptata caracteristica al acestui smartphone a fost: Qi Charging, adica incarcarea wireless. In sfarsit putem evitam complet situatiile de criza cand cablul de incarcare s-a deteriorat sau momente in care din neatentie ne impiedicam de el.

 

iPhone 8 si 8 Plus vor fi disponibile in 3 culori: silver, negru si gold si vor exista 2 modele diferite din fiecare in functie de capacitatile acestora: 64 si 256GB.

 

Cu siguranta ati vazut prezentarea Apple, chiar daca nu live, macar in reluarea tocmai de aia nu vreau sa pun accent pe specificatiile brute, tehnice, ci pe disponbilitatea acestor smartphone-uri in Romania.
Oficial, Apple iPhone 8, 8 Plus, Apple Tv 4k si Apple Watch 3 sunt disponibile la precomanda din data de 15 Septembrie. Chiar daca tara noastra, Romania, a fost inclusa doar in al 2-lea val de livrari pentru noile terminale Apple, dupa cum v-am obisnuit, Quickmobile a pus Romania pe harta si vom livra noile iPhone-uri incepand cu data de 22 Septembrie. Exact in aceeasi data ca si in marile tari europene precum Franta, Germania, Spania samd.
Desi la prezentarea lor, cei de la Apple au comunicat pentru iPhone 8 un pret incepand de la 699$ iar la iPhone 8 Plus 799$, va rog sa nu cadeti in confuzie si sa nu uitati ca preturile din SUA nu au TVA+alte taxe incluse si beneficieaza de o garantie de 1 singur an.

Tocmai de aceea, preturile din oferta noastra coincid cu cele oficiale Apple in Europa, unde avem TVA inclus si garantie standard de 2 ani. 

Si dupa cum bine stiti ca in acest an, compania Apple a sarbatorit primul deceniu de activitate, cireasa de pe tort fiind iPhone X - viitorul in ceea ce priveste inovatia dintr-un smartphone.
S-a renuntat la butonul de home, avem un ecran edge-to-edge si un nou mod de securizare a telefonului si a datelor stocate in el: Face ID. Display-ul acestuia este de 5,8 inchi, insa nu cred ca este exagerat de mare daca il compari cu dimensiunile unui iPhone 7.

In cazul in lui iPhone X, precomenzile incep din data de 27 octombrie 2017, cu livrare, dupa cum v-am obisnuit, in primul val, odata cu livrarile din cele mai mari capitale ale lumii si anume 3 Noiembrie.

Si pretul acestui model coincide cu preturile din cadrul UE al acestui smartphone. iPhone X apare in 2 culori (negru si argintiu) si 2 capacitati de stocare (64 si 256 GB).

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici
Marcel Pavel
17 sep 2017
Sunt extraordinare, functioneaza impecabil, sunt intr-adevar un pic cam scumpe, insa eu tot Apple imi cumpar. Multumim ca le-ati adus si in Romania.