ANDROID WEAR PE IOS

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Un tratat de pace intre cele doua platforme rivale

Din data de 2 Septembrie, Android Wear iti da posibilitatea de a purta device-ul favorit chiar daca detii un terminal Apple. Da, ai citit bine. Poti sa iti conectezi smartwatch-ul favorit chiar la iPhone-ul tau.

Singurul avertisment este ca smartwatch-ul trebuie sa aiba cea mai noua versiune de Android Wear, versiunea 1.3 care este bazata pe Android 5.1.1. Daca ai achizitionat mai demult un astfel de ceas si nu e la cea mai recenta versiune, vei avea nevoie de o actualizare software care in cazul de fata o poti face doar prin imperecherea ceasului tau cu un terminal Android. Dupa acest pas, il resetezi si nimic nu te va mai impiedica in imperecherea acestuia cu un iPhone.

Pe cealalta parte, a terminalelor Apple, cerintele sunt aceleasi ca pentru un Apple Watch: cel putin un Iphone 5 cu versiunea iOS 8.2 sau mai noua.

Asocierea in sine cu iOS functioneaza in principiu la fel ca si cea pe Android. Descarcati aplicatia Wear din AppStore, asigurati-va ca ceasul este pornit si pregatit de imperechere, deschideti aplicatia si urmati instructiunile. Dupa ce asocierea a luat sfarsit, in cadrul setarilor poti personaliza unele lucruri. De exemplu, care aplicatie de calendar vrei sa o folosesti (Apple sau Google) sau daca vrei sa folosesti Google Now. 

Chiar daca Android Wear pe iOS are o lista de aplicatii si comenzi mai redusa, iata cateva din informatiile care le aduce la o “incheietura” distanta:

1.Informatii dintr-o singura privire: Apeluri telefonice, mesaje si notificari de la aplicatiile favorite fara ca sa iti rotesti incheietura, ceasurile cu Android Wear avand display-ul mereu pornit.

2.Sanatatea ta: Poti seta obiective fitness si poti obtine informatii in legatura cu cat ai progresat. Ceasul urmareste automat distanta parcursa, fie la pas, fie in alergare si iti masoara chiar si ritmul cardiac.

3.Economisesti timp cu sfaturile ceasului tau: Primesti sfaturi in timp real despre cand ar fi indicat sa pornesti catre o intalnire sau informatii despre traficul curent. Rosteste “OK Google” si poti sa iti creezi lista de cumparaturi doar prin comanda vocala.

Google a mentionat ca doar dispozitivele noi cu Android Wear vor functiona pe iOS, insa putem sa va spunem ca noi le-am testat pe majoritea si functioneaza fara probleme.

Smartwatch-urile compatibile sunt:

-Motorola Moto 360, un smartwatch rotund, clasic, ce se gaseste in doua variante, cu curea de piele sau metalica.

-LG G Watch, primul dispozitiv cu Android Wear, cu un design minimalist, fara nici un buton fizic.

-LG G Watch R, “R”-ul fiind de la Reusit, pentru ca e chiar un gadget reusit atat din punct de vedere al performantelor cat si a design-ului.

-LG Watch Urbane, flagship-ul in materie de smartwatchuri din partea LG, cu un design premium si performante cu care te va scoate din anonimat.

-Asus Zenwatch, prezentat la IFA 2014, un smartwatch ce se integreaza cu usurinta in clasa de lux si ofera o experienta imbatabila alaturi de smartphone-ul tau.

Pe aceasta lista mai intra si Huawei Watch , lansat  la IFA 2015 si toate dispozitivele Android Wear care vor aparea in viitor.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici