Afla cum poti sa iti protejezi datele personale!

Articol scris de Adina Ananie
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Fie ca este vorba despre documente de serviciu, date personale sau…poze compromitatoare, cu totii avem lucruri care vrem sa ramana private, ferite de ochii curiosilor. Nu trebuie sa fii super spion ca sa detii gadget-uri care sa iti cripteze informatiile. Poti sa faci asta cu un stick de memorie cu functie de criptare.

Ai NEVOIE de el pentru ca toate informatiile sunt acum stocate pe un dispozitiv electronic. Ceea ce e bine pentru ca informatia poate fi transmisa rapid, dar in acelasi timp devine vulnerabila. Cu putina pricepere, cineva poate sa iti acceseze informatiile private. Sigur ca nu vorbim despre codurile armelor nucleare, DAR daca tu doresti ca secretele tale sa ramana secrete, e dreptul tau sa poti face asta intr-un mod simplu.

Cei de la Integral ne ofera varianta stick-urilor de memorie cu functie de criptare. Un astfel de stick are o criptare de 256 biti, de nivel militar si este  testat de catre Federal Information Processing Standards (FIPS) si validat pentru FIP S 197. Standardele FIPS sunt dezvoltate de o agentie a Guvernului Statelor Unite ale Americii, iar aceasta validare reprezinta garantia faptului ca datele tale vor fi in siguranta. Deci toate datele pe care tu vrei sa le stii in siguranta, le stochezi pe stick si poti sa fii sigur ca nimeni in afara de tine nu le va putea accesa.

Poti folosi un stick Crypto si cu PC si cu MAC, dispune de tehnologie 3.0 si vin in variante cu diverse spatii de stocare. Iar interfata e foarte intuitiva, disponibila in 24 de limbi, inclusiv engleza. Concret, ori de cate ori vrei sa accesezi infomatiile de pe stick, trebuie sa introduci o parola alfanumerica formata din 8-16 caractere, iar in cazul introducerii gresite a parolei de 6 ori consecutiv, dispozitivul sterge automat datele stocate si parola, iar drive-ul este resetat. Si poate persoana care incearca sa iti acceseze datele are impresia ca daca a introdus parola gresit de doua ori, poate sa scoata stick-ul, sa il introduca din nou in laptop si va avea din nou 6 sanse de a introduce parola. Dar orice tentativa este inregistrata, asa ca numaratoarea va continua de la 3.

Exista si stick-uri DUAL, care ofera administratorului contului optiunea de a seta optional si o a doua parola, master. Aceasta se utilizeaza in cazul in care s-a introdus parola initiala de cinci ori consecutiv gresit.

Stick-urile Crypto au si functie de auto-blocare, care cripteaza in mod automat datele odata ce stick-ul USB este scos din PC, asigurand protectia acestora.

Inca un avantaj este faptul ca stick-ul nu necesita nicio instalare si nu lasa absolut nicio urma in laptop, este imposibil de identificat ulterior. Pe langa ca face fata oricarei tentative de hacking, acesta este si fizic foarte puternic. Este rezistent la cazaturi sau tentative de distrugere si este rezistent si la apa.

Toate aceste caracteristici fac ca stick-urile Integral sa fie utilizate de institutii din intreaga lume, de la banci, la guverne, universitati sau corporatii multinationale. Si daca pentru ei sunt destul de bune, cu siguranta si tu vei fi mai mult decat multumit. Poti sa dormi linistit noaptea stiind ca tot ce e mai important pentru tine e in siguranta.

Stick-urile Integral sunt disponibile AICI.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici