8 lucruri noi despre Apple Watch 4!

Articol scris de Adina Ananie
Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Cei de la Apple iubesc smartwatch-urile si sunt departe de a le abandona. Ne demonstreaza asta cu noul model Apple Watch 4, a carui lansare, as indrazni sa spun, este chiar mai spectaculoasa decat iPhone Xs si Xs Max. Spun asta deoarece imbunatirile pe care le-a adus fata de modelul precedent sunt considerabile, iar rezultatul final- pur si simplu irezistibil.

Iata cateva dintre functiile cele mai interesante, prezentate pe scurt:

1. Prezentare

Trebuie sa incep cu noua forma de impachetare! E un detaliu care te va bucura ca utilizator, pentru ca e ceva nou. Ceasul in sine este impachetat separat fata de curea si vine inclus intr-o husa eleganta de protectie.

2. Display

Cei de la Apple au spus: Welcome to the world of big screens. Si nu se refereau doar la telefoane, pentru ca display-ul este prima schimbare majora pe care o observam la Watch 4. Vine in 2 variante de dimensiuni, 40 si 44mm, iar ecranul este cu 30% mai mare decat modelul precedent, dar fara ca dimensiunea in sine a ceasului sa fie mai mare decat cea de anul trecut. Marginile rotunjite este de asemenea un detaliu care adauga la atractivitatea produsului final.

3. Spate ceramic

Editiile precedente de Apple Watch aveau un spate metalic, cu invelis de sticla pentru monitorizarea ritmului cardiac. Noul ceas inlocuieste sticla cu invelisul ceramic si safir, care permite functiei EKG sa actioneze.

4. Butonul lateral Digital Crown

Digital Crown primeste acum feedback haptic, care poate simula click-urile unei rotite mecanice. Rotirea butonului te ajuta sa accesezi diverse functii si este mult mai intuitiv acum, pentru ca iti ofera o mai buna coordonare.

5. EKG

Apple Watch 4 e primul smartwatch cu functie EKG la incheietura mainii. Asta inseamna ca iti poate realiza o electrocardiograma, ca parte a unui proces mai complex prin care Apple vrea sa isi salveze utilizatorii in cazul unei urgente. Astfel, ceasul poate apela automat numerele de urgenta daca detecteaza ca utilizatorul a cazut. De asemenea, daca ritmul cardiac este prea lent sau prea rapid, se trimit notificari pentru ca utilizatorul sa stie ca ar trebui sa consulte un specialist.

Totusi, trebuie sa mentionez ca deocamdata functia EKG este disponibila doar pentru SUA, deoarece acolo au intrunit aprobarile necesare. Dar nu iti face griji, va ajunge si la noi cat de curand.  

6. Bluetooth 5

In 2017, iPhone X a venit cu Bluetooth 5, dar Apple Watch 3 a ramas blocat la Bluetooth 4.2. Seria 4 ne aduce in sfarsit Bluetooth 5 si pe ceas, pentru o conectare mai rapida.

7. Chip S4

Chipul S4 este creierul din spatele Apple Watch, si este de doua ori mai rapid decat modelul precedent. Aceasta imbunatatire a vitezei se observa foarte bine la rularea aplicatiilor sau la accesarea Siri.

8. Difuzor

Apple spune ca difuzorul este cu 50% mai puternic decat cel al modelului precedent, iar microfonul a fost mutat in partea opusa pentru a se evita interferentele. Astfel, convorbirile telefonice sunt mai clare ca oricand.

E performant, incredibil de atractiv si cu siguranta il introducem in lista MOST WANTED! Apple Watch 4 este disponibil AICI!  

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici