5 MITURI DESPRE BATERIA UNUI SMARTPHONE

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Intr-o epoca atat de moderna majoritatea dintre noi avem un telefon mai mult sau mai putin performant. Asta inseamna ca putem avea acces la conturile noastre social media, la stiri, e-mail-uri si alte notificari oriunde ne-am afla. Singura problema, care ne da batai de cap si uneori ne pune in situatii dificile este autonomia bateriei.

Autonomia este un aspect pe care multi dintre noi il considera a fi esential atunci cand isi achizitioneaza un nou smartphone. Un telefon care rezista fara emotii cel putin 24 de ore este unul cu autonomie decenta.

Desi tehnologia evolueaza considerabil de la o zi la alta, exista in continuare unele mituri despre autonomia acumulatorilor pe care utilizatorii le considera a fi adevarate. Unele sunt fara temei, altele partial adevarate. Mai jos va prezentam 5 dintre cele mai cunoscute mituri legate de bateria telefonului tau:

1.Utilizarea incarcatoarelor contrafacute afecteaza bateria

Acest mit este partial adevarat, dar nu afecteaza bateria. Producatorii de telefoane recomanda sa utilizati doar incarcatoarele originale, care le primiti o data cu achizitionarea telefonului. Chiar si in manualul de instructiuni daca il veti citi cu atentie veti observa ca producatorii insista asupra faptului sa nu folositi nici un alt incarcator in afara de cel original.

Chiar daca veti folosi un incarcator contrafacut, smartphone-urile de astazi calibreaza energia electrica introdusa in baterie. Singura diferenta pe care o veti observa va fi durata de incarcare a telefonului. Incarcatoarele pot furniza un numar diferit de amperi decat cei optimi telefonului tau. Se poate intampla ca incarcatorul sa nu aduca suficienta energie telefonului tau si astfel baterie se va incarca mai greu.

2.Nu trebuie sa utilizati telefonul in timp ce se incarca

Atata timp cat folositi incarcatorul original care a venit cu telefonul sau un inlocuitor certificat realizat de acelasi producator este perfect in regula sa utilizati telefonul in timp ce acesta se incarca.

Exista motive de groaza in spatele acestui mit. Oamenii cred ca folosind un telefon in timpul incarcarii va face telefonul explodeze sau va electrocuta utilizatorul. Toate acestea au pornit de la o intamplare reala, din iulie 2013, cand o insotitoare de zbor pe nume Ma Ailun s-a electrocutat in timp ce incerca sa-si utilizeze telefonul, care se afla la incarcat. Acest nefericit eveniment a avut loc datorita utilizarii unui incarcator de foarte slaba calitate. Motivul electrocutarii a fost incarcatorul, nu telefonul.

Chiar daca sunt mai ieftine, incarcatoarele off-brand nu functioneaza la fel de eficient cu bateria telefonului tau, ceea ce inseamna ca exista o sansa de supraincalzire mult mai mare, care poate provoca accidente.

3.Incarcarea telefonului peste noapte poate ucide bateria.

Acest mit este pe cat se poate de cunoscut, pe atat de neadevarat. Telefonul este mai inteligent decat crezi. Dupa ce s-a incarcat complet, acesta opreste furnizarea de curent electric catre baterie, iar aceasta nu mai este utilizata.

Cu siguranta acest mit a aparut intr-un moment in care tehnologia bateriei si modul de functionare al acesteia nu au fost nici pe departe atat de avansate cum sunt astazi.

Aparent, tehnologia de  functionare a smartphone-urilor a avansat pana la punctul in care acesta stie exact cand sa opreasca alimentarea bateriei. Cu alte cuvinte, nu exist nici un risc de supraincarcare care sa provoace daune telefonului sau bateriei.

4.Telefonul mobil nu trebuie oprit niciodata

Telefonul poate fi o masina, dar tot trebuie sa ia cateva pauze. Un Genius Apple a declarat ca: in scopul de a maximiza durata de viata a bateriei, trebuie sa opriti telefonul din cand in cand, mai ales atunci cand te relaxezi si nu ai neaparat nevoie de el.

Expertii Apple au recomandat oprirea telefonului o data pe saptamana pentru a mentine durata de viata a bateriei.

Oprirea telefonului este important pentru dispozitive Android, de asemenea. Un reboot simplu poate ajuta la restabilirea duratei de viata a bateriei.

 5.Nu incarcati telefonul pana cand este complet mort.

Este recomandat sa incarcati telefonul inainte ca acesta sa fie complet mort.

Bateriile litiu-ion, cum ar fi tipul celor utilizate in produsele Samsung si Apple au o viata mai buna atunci cand acestea sunt incarcate de fiecare data cand este nevoie. Daca lasati in mod constant sa se descarce complet, bateriile devin mai instabile. Bateria are un numar finit de cicluri de incarcare si de fiecare data cand moare pe deplin, ciclurile de incarcare scad semnificativ si bateria devine mai slaba.

Bateriile actuale Li-Ion nu sufera pierderi de memorie precum modelele anterioare si pot fi incarcate de fiecare data cand aveti nevoie.

Bateriile actuale sunt mult mai eficiente si inteligente, dar pentru a pastra caracteristicile acestora va recomandam utilizarea unor incarcatoare originale.

Click aici pentru baterii externe.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici