10 SFATURI SI TRUCURI UTILE PENTRU A PROFITA LA MAXIM DE SMARTPHONE-UL TAU SAMSUNG GALAXY NOTE 7

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Dispozitivele Samsung sunt renumite pentru nivelul de complexitate a interfetei personalizate TouchWiz. Un smartphone de top nu inseamna doar o grupare de specificatii performante. Acestea trebuie sa functioneze perfect in sincron cu sistemul de operare si interfata catre utilizator. Cu Note 7, intr-adevar compania coreeana a atins un alt nivel din punctul de vedere al fiabilitatii si performantei unui smartphone si este destinat pentru acei oameni care tind sa atinga perfectiunea.
Si uite cateva din caracteristicile de top a acestui smartphone, care chiar daca nu sunt evidente, sunt utile daca optezi pentru acest dispozitiv.

1. Stii ce inseamna certificarea IP68?
Multi dintre utilizatori stiu ca terminalul este certificat IP68 atunci cand vine vorba de etanseitate la praf si rezistenta la apa. Cu toate ca aceste indice este destul de mare trebuie sa stiti ca rezistenta la apa este garantata la o scufundare de pana la 30 de minute la o adancime de maxim 1,5 metri. De asemenea apa trebuie sa fie cu o temperatura intre 15 si 35 de grade astfel incat nu trebuie sa ai motive sa il scufunzi in apa foarte rece sau exagerat de fierbinte. Ba mai mult, atunci cand il scufunzi in apa sarata, inainte de a-l lasa la uscat trebuie sa il limpezesti cu apa curata. Acestea sunt date comunicate de producator si nu recomandam nici macar testarea smartphone-ului in contact cu apa sau praful exagerat.

 

 

2. Posibilitate de transfer rapid a datelor pe un alt dispozitiv.
Samsung include un nou adaptor USB in pachetul smartphone-ului care iti permite conectarea directa la un alt dispozitiv cu ajutorul cablului de date, astfel poti transfera foarte usor datele personale de pe un dispozitiv pe altul. Pastreaza mereu la tine acest adaptor, niciodata nu stii cand iti va fi de folos.

 

3. Incarcarea rapida
Ca si alte dispozitive recente Samsung, vine cu un incarcator de perete cu tehnologie Qualcomm QuickCharge 2.0. Acest lucru inseamna ca smartphone-ul tau va fi incarcat intr-un timp foarte scurt . Pentru asta te rugam sa te asiguri ca este activata optiunea de incarcare rapida din Setari -> Baterie -> Setari Avansate -> Permite incarcarea rapida.

 

4. Scurtaturi pe display-ul Always ON
Display-ul Always ON iti ofera un acces rapid la ora si notificarile telefonului tau cu un consum minim de energie. Daca una din notificari iti atrage atentia si vrei sa o verifici, nu mai trebuie sa deblochezi smartphone-ul ci doar printr-o simpla glisare poti sa tragi o privire asupra lui.

 

5. Filtru Blue Light
Conform unor studii efectuate, nuanta albastra emisa de display poate sa afecteze somnul celor care isi butoneaza smartphone-ul inainte de somn. Sunt o multime de utilizatori care gliseaza intre meniurile si aplicatiile smartphone-ului inainte de somn, asa ca cei de la Samsung s-au gandit si la asta iar prin activarea filtrului Blue Light nu vei mai avea probleme legate de somn.

 

6. Modul Secret
Browser-ul de internet standard ( numit internet) vine cu un mod special, numit Secret Mode. Prin activarea acestui mod, poti avea o sumedenie de tab-uri si marcaje care vor fi protejate printr-o parola. Pentru a o activa intri in aplicatia Internet -> Tabs -> Enable SECRET.

 

7. Folderul Securizat
Daca tot veni vorba de securitate , Note 7 iti ofera posibilitatea de a avea un folder securizat atunci cand vine vorba de aplicatiile si datele tale confidentiale. Un lucru de retinut e ca poti stoca aplicatii cu conturi diferite fata de cele publice astfel cu usurinta poti sa iti organizezi smartphone-ul fiind posibila o separare a vietii personale de aplicatiile folosite la locul de munca.

 

8. Identificare Numere Nesalvate
In unele regiuni, Note 7 foloseste cateva directoare disponibile publicului pentru a identificare in mod automat numerele necunoscute pe care nu le-ai salvat manual in agenda telefonica, indiferent de motiv. Pentru a activa aceasta functie, accesezi Setari > Caracteristici Avansate > Identificarea numerelor nesalvate.

 

9. Video enhancer
Aceasta caracteristica este disponibila in exclusivitate pe Note 7 si iti da posibilitatea de a imbunatatii calitatea imaginii in diferite aplicatii de redare video. Cu aceasta optiune activata, luminozitatea si contrastul sunt accentuate iar experienta audio optimizata.
Pentru a activa aceasta optiune Video Enchancer mergi la Setari > Setari Avansate > Video enhancer

 

10. Iluminare Edge si gesturi
Daca esti unul dintre acei utilizatori care prefera intimitatea si chiar daca isi tin telefonul pe masa in timpul unei sedinte, il asezi cu ecranul in jos cu siguranta o sa iti placa optiunea de iluminare Edge. Pentru activare trebuie sa intri la Setari -> Ecran -> Ecran Edge -> Iluminare Edge. Aceasta optiune va ilumina marginea display-ului pentru fiecare persoana de contact favorita in functie de culoarea selectata de catre tine. Ba mai multi, daca esti in intalnuiri business si preferi mesajele rapide in cazul in care refuzi un apel, din setari poti sa iti setez cateva mesaje predefinite care se vor trimite automat atunci cand telefonul tau este indreptat cu ecranul in jos, doar printr-o simpla atingere a senzorului de citire a ritmului cardiac. Aceste mesaje rapide le poti customiza intrand la Setari -> Ecran -> Ecran Edge -> Iluminare Edge -> Mesaje rapide.


Daca ti-au fost de folos aceste mici sfaturi sau ti-au captat atentia si doresti sa iti achizitionezi un smartphone Samsung Galaxy Note 7 il gasesti aici.

 

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici