10 CURIOZITATI DESPRE TELEFOANELE MOBILE

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Cu toate ca fac parte din viata cotidiana, iar tinerii zilelor noastre devin dependenti de aceste gadgeturi, telefoanele mobile au „secrete” pe care cu siguranta nu le stiai:

1.La nivel global Filipine este clasata pe locul 1 in utilizarea mesajelor, cu aproximativ 1,4 miliarde de mesaje text trimise in fiecare zi. La sfarsitul anilor '90 si inceputul anilor 2000, tara a fost cunoscuta sub numele de "capitala text a lumii". Mesajele text au fost gratuite la inceput, dar cu timpul a fost impusa o taxa datorita utilizarii frecvente a acestui serviciu. In prezent, expedierea unui mesaj text in Filipine costa un peso, echivalentul a doi centi.

2.Nokia 1100 a fost cel mai bine vandut telefon din istorie. Peste 250 de milioane de telefoane Nokia 1100 au fost vandute in intreaga lume de la lansarea acestuia din 2003. Succesul acestui telefon se datoreaza fiabilitatii sale si pretului scazut.

3.Siemens SL45, lansat in 2001, a fost primul telefon mobil din lume cu memorie extensibila si suport pentru redare MP3. Acesta avea o memorie externa de 32MB, card si casti stereo incluse în set. Telefonul mobil putea sa ofere 5 ore de redare a muzicii la o singura incarcare.

4.Sonim XP3300 FORCE este recunoscut de Cartea Recordurilor ca fiind cel mai rezistent telefon din lume. Acesta a castigat titlul de supravietuitor dupa o aruncare de la 25 de metrii pe un strat de beton. In plus, acesta poate fi scufundat in siguranta in apele reziduale pana la doi metri.

5.Cel mai scump telefon din lumea a fost declarat iPhone 4 Diamond Rose. Marginile telefonului sunt acoperite cu 500 de diamante de 100 de carate, acesta fiind estimat la 5.000.000 de £ (aproximativ 7,850,000 $). Partea din spate este facuta din aur roz iar logo-ul Apple este realizat din 53 de diamante. Doar doua modele au fost fabricate in intreaga lume, designerul care s-a ocupat de aceasta capodopera fiind Stuart Hughes.

6.Primul telefon mobil care a fost folosit de celebrul agent 007 a fost un Ericsson JB988. Desigur, efectuarea apelurilor telefonice nu a fost singurul lucru pentru care putea fi folosit. Telefonul era echipat cu un scanner de amprente, un sistem de securitate care utiliza un voltaj de inalta tensiune si control de la distanta pentru BMW-ul agentului.

7.Telefoanele mobile sunt niste radiouri, intr-adevar mult mai complexe si performante dar care folosesc acelasi sistem, adica receptioneaza semnalul radio emis de un turn de telefonie mobila. Telefoanele mobile folosesc undele electromagnetice dintr-o anumitร„ฦ’ banda de frecvente pentru a comunica intre ele.

8.In 1993, IBM a lansat un telefon mobil cu ecran tactil si E-mail

Cu mult inainte de iPhone a fost IBM Simon. Lansat in 1993 acest gadget, desi era voluminos, a fost primul smartphone care a avut calendar, fax, ecran tactil si o serie de alte caracteristici - toate pentru aproximativ 500 £.

9.Primul mesaj SMS a fost trimis la 3 decembrie 1992 prin reteaua GSM “Vodafone” din Regatul Unit. Acesta continea o urare de sarbatori de la Neil Papworth, un tanar inginer britanic catre prietenul sau. Mesajul era unul simplu: Merry Christmas.

10.Primul telefon cu camera foto incorporata a fost lansat in 2000 de catre Sharp, modelul se numea Sharp J-SH04. Avea un senzor CMOS cu 110.000 de pixeli si un display cu 256 culori.

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici