6 sfaturi despre cum sa faci poze cu smartphone-ul tau

Pentru a aprecia trebuie sa fii logat

Fiecare dintre noi vrea sa isi impartaseasca pozele reusite din concediu,vacanta de vara sau excursii. Uite cateva sfaturi care te vor ajuta cum sa iti imortalizezi momentele reusite din vacanta ta:

1. Lentila de protectie a camerei foto sa fie mereu curata. Acesta este un lucru esential inainte de a face o fotografie. Impuritatile pot sa te impiedice in realizarea unei fotografii reusite.

2. Nu folosi zoom-ul digital. La majoritatea smartphone-urilor in cazul unei fotografii realizate cu zoom aceasta este distorsionata. Daca vrei sa capturezi un subiect in detaliu maxim, captureaza-l la rezolutia maxima si decupeaza-l cu un utilitar.

3. Foloseste-te de lumina naturala corespunzator. Incearca sa faci fotografii in care soarele este in spatele tau luminand subiectul si nicidecum invers. In cazul in care soarele este in spatele subiectului acesta va fi intunecat si nu vei fi incantat de rezultat. Totusi , daca esti nevoit de captarea unui astfel de moment poti folosi functia de HDR pentru un rezultat reusit.

 

4. Atentie la modul si circumstantele de folosire a flash-ului. Acesta actioneaza la o distanta de pana la 3 metri si trebuie utilizat cu grija. Nu il folosim in cazul in care subiectul este la o departare mai mare si trebuie evitata folosirea acestuia si la distante mici fiindca va arde imaginea. Pentru fotografii in club, foloseste-te de lumina ambientala si modul low-light al telefonului tau.

 

5. Cauta expunerea cea mai buna. La majoritatea smartphone-urilor expunerea se face automat asa ca nu necesita setari manuale. Pentru a gasi cel mai bun cadru , focalizeaza de mai multe ori pe obiecte din cadrul fotografiei pana gasesti lumina potrivita.

 

6. Daca nu ti-a placut cum a iesit o fotografie, editeaza-o ! Foloseste diferite filter disponibile pe telefonul tau, modul black & white sau diferite aplicatii foto pentru a transforma imaginea in modul in care doresti.

 

Comentarii Pentru a comenta trebuie sa te autentifici